LA TARDOR

 

En aquest episodi d'Art&shock, aprenem coses sobre la tardor! 🍁La tardor és la estació de l'any en la que la natura es prepara pel fred i per la gran pausa de l'hivern. 

Comença a fer una mica més de fred, els dies es fan més curts i les plantes i els arbres ens avisen que ha arribat la TARDOR!🍄🍂

Aquesta és una època de l'any molt bonica, hi ha tantes coses que es poden fer a la tardor! Com anar a buscar bolets, anar a veure com les fulles dels arbres canvien de color... 

I què me'n dieu de la Castanyada?🌾🌰

Veniu a cantar amb nosaltres i descobrirem coses de la tardor tots junts en aquest episodi d'Art&Shock!

Aquí sota hi trobareu algunes de les activitats del programa, per a que les pugueu fer a casa o a la classe, a més d'algunes idees extra per treballar el tema de la tardor! ðŸŒ½ðŸŒ»





MENÚ DE TARDOR

En aquest episodi la Roser va a buscar fruits de la tardor amb el seu amic Pol. ðŸŒ½ðŸŒ»

Amb aquests fruits han pogut preparar un bon dinar insipirat en la tardor! Un menú vegetarià que us sorprendrà :)

Us hi atreviu?


1r Plat - AMANIDA D'ESCAROLA AMB MAGRANA I POMA

Un bon plat d'escarola amanida al gust, decorat amb grans de magrana i dauets de poma golden.  La barreja de dolç i salat fa que aquesta amanida sigui ben especial, a part de bonica de veure!


2n Plat - SOPA DE CARABASSA I FIDEUS (recepta de "La cuina del Paradís" de Teresa Carles)

(Ingredients per a 4 persones)

1x Ceba

1x Porro

2x Pastanagues 

1/2kg de carabassa dolça

2x Patates

100 grams de fideus o una altra classe de pasta

1/5l de brou vegetal

Sal, Pebre, oli d'oliva, nou moscada*, mitja branqueta de canyella*

Saltem en oli d'oliva la ceba picada. Tot seguit hi afegim les pastanagues tallades a rodanxes, la carabassa, les patates tallades a daus i el porro.

Bullim després les verdures amb el brou vegetal, la sal, el pebre i la nou moscada i la canyella si volem!

Quan estigui quasi cuit, hi afegim la pasta i ho deixem bullir 5 minuts més.


Postres - MONIATO AMB CANYELLA I MEL

Per als que us agrada alguna cosa dolceta després de dinar, aquesta recepta us encantarà!

Coiem el moniato al forn, microones o al foc. El pelem i el tallem a rondanxes, col·locant-les en un platet i deixant que es refredin.

Posem un polsim de canyella per sobre i mel al gust.

BON PROFIT! 😋






MEMORY DE TARDOR

Una bona manera de treballar el vocabulari relacionat amb els elements de la tardor, pot ser el joc del memory!
  • Imprimiu les targetes, retalleu-les i plastifique-les o enganxeu-les en cartolina.
  • Col·loqueu-les desordenades de boca terrosa a sobre la taula i busqueu les parelles per torns.
  • Podeu aprofitar les targetes per practicar la lecto-escriptura o per encetar converses amb els nens i nenes: Tu tens botes d'aigua? De quin color són? T'agraden les castanyes? 









Comentaris

Publicacions populars