LA MÚSICA

En aquest episodi d'Art&shock, aprenem coses sobre la música! 🥁

La Roser ens proposa un joc d'audició en el que hem d'endevinar quin és l'instrument que sóna, coneixem a l'Olau a qui li encanta jugar a fer música amb instruments diferents i aprenem coses sobre la feina de músic amb el Joan i la Núria de Lauzeta 🎻

Veniu a cantar i ballar amb nosaltres?

Aquí sota hi trobareu algunes de les activitats del programa, per a que les pugueu fer a casa o a la classe, a més d'algunes idees extra per treballar el tema de la música. 🎶


BALLEM I...STOP!

Aquest joc és un clàssic de tota la vida, però sempre triomfa! El millor és que no necessita gaire preparació i ens pot servir per omplir uns minuts o per a que els infants alliberin energia acumulada.

Normes:

- Quan sona la música BALLEM!
- Quan s'atura la música, PAREM!

Fàcil, oi? És com el joc de les cadires però sense vencedors ni perdedors, simplement ballem, però hem d'estar atents a si la música para!

FABRIQUEM UN INSTRUMENT

Els infants solen tenir passió pels instruments musicals, però a vegades és difícil de trobar-ne amb una bona relació qualitat/preu. 

Una manera d'aprendre a respectar els instruments (i a no escurar-nos la butxaca) és proposar-los de fabricar els nostres propis instruments!

A continuació us expliquem com fabricar un tambor amb materials que tenim per casa!


TAMBOR

Materials:

- Globus
- Llauna buida
- Tisores
- Gomes de pollastre
- 2 llapissos nous o bastonets
- Pom-poms tupits
- Cintes de colors per decorarTalleu la "cueta" d'un globus i estireu-lo per sobre de l'obertura d'una llauna buida fins que el globus estigui tensat i no quedi cap arruga. 

Assegureu-lo amb una o diverses gomes de pollastre i repetiu el procediment si cal!

Per fer les baquetes, feu servir silicona calenta per enganxar "pom-poms" ben tupits a la punta de dos llapis nous o bastonets.

Decoreu el vostre tambor i baquetes com vulgueu!Compartiu les vostres creacions amb nosaltres! Ens farà molta il·lusió veure-les!


TREBALLEM L'AUDICIÓ

Escoltem sons de diferents instruments, intentant endevinar quin instrument és!

Si és molt difícil, podem donar pistes: si és de corda, de vent, de percussió... Si és gran, petit, si es toca amb les dues mans.

També podem fer servir aquestes targetes que us adjunto, per endevinar quina de les opcions és la correcta!

Comentaris

Publicacions populars