6 CURIOSITATS INCREÍBLES SOBRE ELS OCELLS (que potser no sabies!)


Que bonics són els ocells, són uns animals ben especials! 🤗 

En aquest episodi d'ArtiShock descobrim coses sobre els ocells amb els nens i nenes de P5 del Col·legi Sant Jaume-Les Heures,  l'Stania del Zoo del Pirineu, i acompanyem al Meló i la Síndria a visitar els Aiguamolls de Rufea 😍

Amb més de 9.000 espècies d'ocells al planeta Terra, els nostres amics amb plomes habiten gairebé tots els racons del món, sobrevivint a la tundra de l'Antàrtida, a les selves tropicals d'Amèrica i a tota la resta de climes!

Els ocells són animals fantàstics plens de sorpreses i cops amagats, però això avui us porto

6 CURIOSITATS INCREÍBLES SOBRE ELS OCELLS (que potser no sabies!)


EL CORB COMÚ POT IMITAR SONS DIVERSOS I LA VEU HUMANA

La majoria de corbs viuen en llibertat, així que no aprenen a imitar la veu dels humans. Però els corbs que viuen en captivitat solen ser uns xerraires! 

Tots hem sentit alguna vegada un lloro dir alguna frase; doncs els corbs encara ho fan millor! A més, també poden imitar sons del món humà com motors de cotxe o sirenes d'ambulància.

A la natura, els corbs a vegades imiten el so d'altres animals, fent-se passar per depredadors com llops o guineus, per atruere'ls i que mosseguin preses que són incapaços d'obrir ells sols.

Sabent això, no us estranyareu si us dic el corb és l'ocell més intel·ligent del món.

Bestial, oi?

ELS CUCUTS S'APROFITEN DELS ALTRES OCELLS

Construir un niu i mantenir als pollets no és gens fàcil, reuquereix una feina que els cucuts no volen fer!

Per això el que fan és pondre els ous en el niu d'un altre ocell, amb l'objectiu que allí cuidin els ous i criïn els pollets. Sempre busquen nius amb ous semblant als seus, per a que no es descobreixi l'engany.

Quina barra!

ELS ESTRUÇOS SÓN ELS ANIMALS TERRESTRES AMB ELS ULLS MÉS GRANS

Gairebé com una bola de billar! Els ulls dels estruços són més grans, fins i tot, que el seu cervell.

Tenen els ulls més grossos de tota animals terrestres, però els guanyen, i molt de lluny, un munt de bèsties que viuen al fons del mar (imagineu-vos com deu ser de gros l'ull duna balena!).

ELS COLIBRÍS PESEN OM UNA MONEDA DE 5 CÈNTIMS

Els colibrís són increïblement lleugers. 

El pes mitjà d'aquest ocell és de 4 grams (més o menys com una moneda de 5 cèntims), mentre que el més petit, el Colibrí Nan Abella, pesa sobre 1,6 grams, menys que una moneda d'1 cèntim!

ALGUNS ÀNECS DORMEN AMB UN ULL OBERT

Quan dormen en grups, els ànecs que queden a la part de fora dormen amb un ull obert per poder vigilar. 

Mentre que els altres dormen amb més profunditat, els de la part de fora mantenen una part del seu cervell desperta i alerta per a que no els sorprengui cap depredador!

ELS PINGÜINS SÓN BLANCS I NEGRES PER PODER-SE CAMUFLAR

Si els pingüins visquessin al bosc, els veuriem de lluny de seguida amb les seues plomes blanques i negres! Però sota l'aigua, aquests colors els permeten amagar-se dels seus depredadors i també de les seues preses.

Quan estan nadant, la seva esquena fosca fa que siguin gairebé invisibles desde la superfície entre la foscor de l'aigua. I el pit blanc fa que es camuflin molt bé desde baix, confonent-se amb la claror de la llum que entra a l'aigua.

I fora de l'aigua, pràcticament no tenen depredadors així que no necessiten amagar-se!


Comentaris

Entrades populars